bele kuhinje

Zakaj izbrati belo kuhinjo? Preberite v nadaljevanju... Odločitev za belo kuhinjo je smiselna iz več razlogov. Ne le, da jo je zelo preprosto kombinirati z ostalim pohištvom, bela kuhinja bo ustvarila prostor, v katerem se boste dobro počutili. Bela barva ima na nas veliko pozitivnih učinkov in asociacij, tudi takšnih, ki se jih ne zavedamo. Belo barvo povezujemo s svetlobo, popolnostjo, redom in tudi s čistostjo. Bela barva na nas deluje pomirjujoče in skozi nevtralnost, ki jo izraža, v nas prebuja mir. Takšen učinek ima na nas le malo barv. In prav zaradi teh razlogov - zavednih ali nezavednih, je bela barva najpogosteje izbrana za barvo kuhinje. 

Bele kuhinje so klasične kuhinje

bele kuhinje - kuhinja Lotus Klasične kuhinje opisujemo kot brezčasno moderne, večne in udobne. Bele kuhinje dobijo s klasičnim konceptom pridih modernega. Bele fronte večinoma objema topla optika lesa na pultu, lahko tudi na korpusu in podnožju. Kombinacija beline in toplega lesa poudari pozitivno atmosfero domačnosti in dobrega počutja. Klasične bele kuhinje so idealne bivanjske kuhinje, primerne za povezavo z dnevnim prostorom in jedilnico.

Bele kuhinje in visoki dizajn

bele kuhinje - kuhinja AV4030 GL
Moderen dizajn spremljajo čiste linije in čista oblika, kar sicer deluje hladno, a kljub temu zelo veličastno in elegantno. V "dizajnerskih" kuhinjah ni nepotrebnih detajlov in predvsem v takšnih kuhinjah deluje bela barva zelo futuristično. Bele kuhinje modernih linij ne prezentirajo le visokega in ekskluzivnega dizajna; so tudi tesno povezane tudi s funkcionalnostjo in najmodernejšo tehnologijo. Visokokakovostni materiali kot so steklo, nerjavno jeklo in lakirane površine zaokrožujejo sliko dizajnerske kuhinje. Bela podpira luksuzni karakter in optično sliko visoke kakovosti.  

Bele kuhinje brez ročajev

bele kuhinj - kuhinja Lumos
Kuhinjski elementi brez ročajev, ki se odpirajo s pomočjo ročajne letvice ali na pritisk vrat, zelo poudarijo harmonijo bele barve. Klasični ročaji, ki so pritrjeni na vrata, na kuhinji namreč vedno prekinejo čistost linij. Brezročajna kuhinja zelo pridobi na mirnosti površine in hkrati izžareva moderen značaj. Bela barva poudari ravne linije in celota deluje zelo "pospravljeno" - nekuhinjsko.

Bele podeželske kuhinje 

bele kuhinje - kuhinja Bristol
Že ime pove, da so podeželske kuhinje tiste, ki skozi tradicionalne stilne elemente izražajo svoj podeželski slog. Vrata na kuhinjskih elementih so običajno polepšana s štukaturami in okvirjem. Z belo barvo kuhinji dodamo moderno udobje in predvsem lahkotnost. Dotik modernega se v beli kuhinji podeželskega sloga poveže s tradicijo in brezčasjem. Predvsem kombinacija temnega, masivnega lesa z belimi površinami ali belimi vrati doda vsaki podeželski kuhinji pridih udobja in spominja na dopust v francoski podeželski hišici. 

Bele kuhinje v visokem sijaju

bele kuhinje - kuhinja Cristall
Moderne kuhinje v visokem sijaju so zelo priljubljene. Tudi tukaj igra bela barva pomembno vlogo. Odlična je zaradi svojega lakiranega sijaja, stekla ali sijoče kovinske površine. Bela kuhinja dobesedno zasije in v prostoru prevzame nase celotno pozornost. Bele kuhinje v visokem sijaju dajo pohištvu preprosto, a zelo elegantno noto. Majhne kuhinje so videti optično večje in v majhnem prostoru ne delujejo tesnobno. Posebej elegantno je videti bel kamen, ki ga je preprosto vzdrževati, pa tudi z lesenimi dodatki bo bela kuhinja v visokem sijaju zasijala v vsej svoji veličini. Izgled in občutek delujeta tukaj v sozvočju.

Kaj paše k beli?

bele kuhinje - kuhinja AV5025
Zahvaljujoč nevtralnosti, ki jo izžareva, je bela barva idealna za kuhinjo. Bela ustvari atmosfero udobja in kuhinja ne deluje več kot delovna soba. Les kot dodatek v kombinaciji z belo oživi in poživi razpoloženje v prostoru. Naj bo temen ali svetel, kontrast, ki ga ustvarita les in bela barva, na oči deluje harmonično in ustvarja pozitivne asociacije. Perfektno lahko k beli kuhinji kombinirate tudi kamen. Stena iz peščenega kamna ali delovna plošča v tonu marmorja; kamen ali granit lahko deluje zelo moderno, pa tudi rustikalno ali robusno, a vedno elegantno in visoko dizajnersko. 

Belo barvo lahko torej kombinirate na vse mogoče načine, odvisno od tega, kakšno vzdušje želite ustvariti. Z belo kuhinjo boste vedno zadeli, predvsem pa vam bo dala veliko prostora za kreativne ideje in kombinacije z različnimi materiali.

Delovni čas

Ponedeljek - petek09.00 - 19.00

Sobota  09.00 - 13.00

Nedelja, praznikiZaprto

Kontaktni naslov

Črtomirova 11, SI-2000 Maribor
m +386 40 239 299
t +386 2 421 29 60
info@kuhnca.si

Želim poizvedbo